Wat kost een diëtist?

Vergoedingen

Vergoeding uit het basispakket van uw zorgverzekeraar
Elke zorgverzekering vergoedt 3 uur voor het bezoek aan een diëtist. Dit gaat echter wel van uw eigen risico af. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten kan het zijn dat uw verzekering nog extra consulten vergoedt. Dit is erg wisselend per verzekeraar. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of u wel of geen extra vergoeding krijgt. Uiteraard kunt u ook even contact opnemen met de praktijk op telefoonnummer 06-41993742.

Vergoeding bij Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk, verhoogd cholestrol en COPD
Voor mensen met bovenstaande klachten is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, namelijk de ‘ketenzorg’ genoemd. U krijgt in dit geval wel een vergoeding voor dieetadvisering, die niet wordt berekend met uw eigen risico. Elke regio heeft zijn eigen Zorggroep en de voorwaarden hiervan verschillen, u kunt voor vragen of meer informatie contact opnemen met uw diëtist, verpleegkundige of huisarts. Verwijsbrief nodig of niet? Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk geworden en heeft u dus geen verwijsbrief meer nodig om toch een vergoeding te krijgen van uw zorgverzekeraar. Toch doen niet alle verzekeraars hier aan mee en vragen sommigen dus toch om een verwijzing. Daarnaast bevat een verwijsbrief van bijvoorbeeld uw huisarts vaak waardevolle informatie voor de juiste behandeling. Daarom is een verwijzing in vele gevallen toch gewenst.

Afspraak afzeggen?
U dient uw gemaakte afspraak uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch of via e-mail af te zeggen. Indien u niet tijdig afzegt worden de kosten bij u in rekening gebracht..

Tarieven

Intakegesprek € 93,75,-
Intakegesprek
incl. individueel dieetadvies
€ 112,50
Vervolgconsult lang
(30 min.)
€ 37,50,-
Vervolgconsult kort
(15 min.)
€ 18,75,-
Telefonisch consult
(15 min.)
€ 15,00
Telefonisch consult
(30 min.)

€ 30,00

No show tarief

 € 30,00

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast heeft de praktijk contracten met alle zorgverzekeraars.

Ik ben werkzaam in Rijnsburg en Valkenburg en Oegstgeest.

Dietisten praktijk Minos

Persoonlijk en professioneel met voeding. Diëtistenpraktijk Minos helpt u bij het vinden van een balans die bij u past. Ook zonder doorverwijzing bent u van harte welkom.

Contactgegevens

T 06 41993742
M info@dietistenpraktijkminos.nl

Documenten

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
KvK 09209466  NVD 573001